Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, in parteneriat cu Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania au organizat in data de 12 martie 2013, la Casa Capsa prima reuniune a Grupului Parlamentar de Sprijin pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, constituit din deputati si senatori din toate partidele politice parlamentare.
La intalnire, alaturi de reprezentantii partidelor politice parlamentare si alti reprezentanti ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, a fost prezenta si doamna Liliana Agheorghicesei – Predinte Federatia IMM din judetul Suceava , alaturi de vicepresedinti si membri ai CNIPMMR.
Scopul acestei intalniri a fost asigurarea unui dialog permanent cu membrii si reprezentantii CNIPMMR, pentru dezbaterea problemelor IMM-urilor. De asemenea, se doreste valorificarea propunerilor exprimate in cadrul discutiilor la nivelul Comisiilor de Specialitate si apoi dezbaterile din plen, in scopul promovarii celor mai adecvate masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri.
In cadrul intalnirii au fost prezentate si dezbatute propuneri privind adoptarea unei noi legi a IMM-urilor care sa asigure implementarea la nivel national a Small Business Act, prevederi privind mediul de afaceri, masuri pentru infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor. In plus, au fost aduse in discutie propuneri pentru Proiectul de lege privind măsurile pentru combaterea întârzierii în executarea obligaţiilor de plată a unor sume de bani rezultând din contractele încheiate între profesionişti şi între aceştia şi autorităţi contractante (L 11/2013) si propuneri de modificare si completare a Proiectului de Lege pentru aprobarea O.G. nr. 23/2012 de modificare si completare a O.U.G nr. 90/2008 si a O.G nr.65/1994 (L39/2013), pentru îmbunătăţirea reglementărilor privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi audit statutar.
Parlamentarii prezenţi la întâlnire au luat cunoştinţă de propunerile formulate de CNIPMMR, CECCAR şi FNGCIMM, urmând ca în cadrul discuţiilor de la nivelul Comisiilor de Specialitate şi apoi în dezbaterile din Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului să stabilească modalitatea de valorificare a acestora.