Vineri, 4 octombrie, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț a găzduit evenimentul de Lansare a Patronatului pentru Antreprenoriat Feminin, afiliat la Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est.
La eveniment au fost prezente, alături de antreprenoarele comunităţii locale, delegaţii ale Sucursalelor #CONAF din Suceava, Bacău, Botoşani, Bistriţa, Constanţa, Braşov, Bucureşti, Ilfov împreună cu Preşedinta #CONAF, Doamna Cristina Chiriac şi Preşedinta Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est Doamna Liliana Agheorghicesei.
„Mă bucur să fiu cu voi, la acest eveniment și vă felicit pentru curaj, dăruire și pentru că doriți să faceți parte din această frumoasă familie CONAF. Reprezint patronatul feminin din regiunea Nord-Est, o regiune frumoasă, dar, din păcate, din punct de vedere antreprenorial știm că avem mari lacune. Tocmai din această cauză am început cu acest proiect CONAF. Suntem un grup de doamne care vrem să ne implicăm în comunitate prin voluntariat. Ne-am gândit că, dacă noi avem o stabilitate financiară, vrem să facem ceva și pentru comunitate și să contribuim, astfel, la dezvoltarea acesteia. Putem face acestea doar dacă noi, femeile de afaceri, suntem unite”, a declarat Liliana Agheorghicesei.
Cristina Chiriac, președinta CONAF a punctat: „Această organizație este un spirit feminin care face parteneriat extrem de frumos cu spiritul bărbătesc. Meritul nu-mi aparține doar mie, ci tuturor femeilor care au crezut în acest proiect confederativ, singurul de acest gen din România, care susține antreprenoriatul feminin și printre puținele la nivel european. Statistic vorbind, în România există aproximativ 8 milioane de femei, din care doar 675.000 sunt antreprenoare. Așa cum știți, rolul antreprenorului este de a susține tot ce înseamnă taxe și impozite a bugetele locale și la bugetul de stat. Dacă vrem Nicoleta Munteanu, vicepreședinta CONAF a vorbit despre rolul omului de afaceri: „În urmă cu 10 ani am fost nominalizată, alături de alte 14 doamne antreprenori din România, ca ambasador și mentor al antreprenoriatului feminin de către Comisia Europeană. Așa am cunoscut-o pe Liliana Agheorghicesei și de la ea am învățat ce înseamnă eleganța în afaceri. De la Cristina Chiriac am învățat ce înseamnă să ai energie în afaceri, fiindcă atunci când ești antreprenor lucrurile devin foarte grele. Astfel am învățat că rolul meu de antreprenor este să promovez antreprenoriatul, un rol greu și frumos în același timp, pentru că înseamnă nu doar să te implici în propria afacere, ci și să te intereseze de bunăstarea familiilor propiilor angajați”.să devenim o țară puternică, trebuie să avem antreprenori puternici, competitivi la nivel european și internațional. Mă bucur că suntem femei puternice, este nevoie să fim unite. Vă invit să luați parte la proiectele noastre în cadrul organizației, Pactul Pentru Muncă este unul dintre acestea, pentru a deveni parteneri activi de dialog ai autorităților locale, guvernamentale și prezidențiale”.
Nicoleta Munteanu, vicepreședinta CONAF a vorbit despre rolul omului de afaceri: „În urmă cu 10 ani am fost nominalizată, alături de alte 14 doamne antreprenori din România, ca ambasador și mentor al antreprenoriatului feminin de către Comisia Europeană. Așa am cunoscut-o pe Liliana Agheorghicesei și de la ea am învățat ce înseamnă eleganța în afaceri. De la Cristina Chiriac am învățat ce înseamnă să ai energie în afaceri, fiindcă atunci când ești antreprenor lucrurile devin foarte grele. Astfel am învățat că rolul meu de antreprenor este să promovez antreprenoriatul, un rol greu și frumos în același timp, pentru că înseamnă nu doar să te implici în propria afacere, ci și să te intereseze de bunăstarea familiilor propiilor angajați”.
Iulia Șerban, manager Mega Travel, președinta Consiliului de Excelență al Patronatului pentru Antreprenoriat Feminin Neamț a spus, înaintea decernării diplomelor de merit pentru cele mai de succes femei în afaceri și personalităților din viața cultural-artistică: „Sunt onorată și vă mulțumesc pentru mobilizare și pentru unitate. Am convingerea că, în momentul în care se va crea un context în comunitatea noastră pentru ca tânăra generație să își ia modelele antreprenoriale, cu siguranță beneficiile pe linie de educație antreprenorială nu vor întârzia să apară. Pentru mediul de afaceri, conectarea la proiectele CONAF reprezintă reale posibilități de business, ceea ce îmi doresc să creăm – o cultură antreprenorială și contactul cu autoritățile. Cel mai important mesaj pe care vreau să-l transmit este că, dat fiind faptul că cel mai greu este să schimbăm mentalitatea, sper ca prin percepția interiorizată a propriei valori, prin proiecte comune, susținere reciprocă, politici publice, să reușim să ne așezăm la masa dialogului social, pentru a ajunge, în final, la îmbunătățirea calității vieții”.
Cu prilejul acestui eveniment au fost acordate mai multe distincții de merit. Rând pe rând au fost onorate Valerica Leonte – manager general Rifil, actriței Draga Olteanu Matei, dr. ing. Elena Ionescu – manager Plantavorel, Vasilica Fodor – pensiunea Troian, Elena Ștefan – manager Auto Ștefan, Daniela Shah – manager Eturia, Lucia Matasa – manager Augsburg, Cristina Lițcani – fondator Crisdent, Viorica Macovei-Vasiliu – interpretă de muzică populară.
Evenimentul de vineri seară a fost realizat cu sprijinul partenerilor instituționali Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, Teatrul Tineretului Piatra Neamț și cu implicarea firmelor. Seara s-a încheiat cu un concert îndelung aplaudat susținut de Filarmonica din Botoșani.